ARhus
Interior
2016
Development of custom furniture for ARhus, the city's knowledge and learning centre in the heart of Roeselare.

The state-of-the-art 5 storey building was completed in 2014 by BURO II & ARCHI+I. The ARhus centre is not a run-of-the-mill library. It's an open knowledge centre, a place to learn, get inspired, create and meet.

ARhus deliberately waited with the final layout of "Babille", the kids floor. The first year they wanted to observe how kids and youngsters really employ the space. The furniture was created in close collaboration with young kids and parents from Roeselare. We took their input and feedback into account in every stage of the process.

We interrupted the long and static pattern of rows of books to create see through spots where people can pass, hang, sit, and read in multiple ways. There is a stadium-like hangout circle to meet in groups, there are multifunctional workshop tables and a huge three-dimensional communication and presentation wall that encourages creating inspiring moodboards.

Client: ARhus
Collaboration: Sep Verboom
Location: Roeselare






Mark